BIST’teki teknoloji şirketinin hisseleri elektrikli araç gelişmesiyle tavan fiyatına yükseldi
Investing.com – Reeder Teknoloji (REEDR), Şubat ayında KAP’a yaptığı açıklamada ilk elektrikli test aracını Ağustos ayında çıkartma hedeflerini duyurmuştu.
Şirket, bugün yaptığı açıklamada satışa sunulacak ilk elektrikli araçları “reEV Classical” projesinin Türkiye pilot üretimini tamamladığını ve seri üretimin Ağustos 2024 döneminde başlanmasının planladığını bildirdi.
Bununla birlikte yapılan açıklamanın devamında Reeder, diğer iki elektrikli araç üretimiyle ilgili de bilgi verildi. Dizaynı ve teknolojisi Reeder tarafından geliştirilen bir diğer elektrikli araç “Reeder Fancy”nin ilk prototip üretiminin 30 Haziran’da tamamlanacağı belirtilirken bu aracın seri üretimi için de Ağustos ayına işaret edildi.
Reeder’ın bir üst segment aracı “reeV Max”ın ise prototip çalışmalarının Ağustos ayında tamamlanması ve seri üretime Eylül ayında geçilmesi planlanıyor.
REEDR payı güne tavan fiyatından başladı
Bu gelişmelerin Kamuyu Aydınlatma Platformunda duyurulmasının ardından Reeder hisseleri de güne tavan fiyatı olan 40,40 TL’den başladıktan sonra gün boyu seviyesini korudu.
REEDR, geçen hafta yukarı yönlü ataklar yaparak trendini tersine çevirmek adına hamle yapsa da son iş gününde %8’lik değer kaybıyla haftalık bazda dengede kaldı.
Şirket, geçen yıl Eylül ayında Borsa İstanbul’da halka arz olduktan sonra %750’yi aşan değer artışıyla Mart ayında 79,5 TL’ye ulaşırken bu noktada zirve gördü. Ardından düzeltme aşamasına giren hisse, geçen hafta 34,88 TL’ye kadar gerileyerek düşüş trendinde en düşük seviyeyi gördü. Bugün ise tavan fiyatına yükselen hisse, düşüş trendini kırmak için yeni bir hamle yapmış oldu.
InvestingPro REEDR’ın adil fiyatına ulaştığını öngörüyor
InvestingPro’da REEDR’ın adil değeri ise 36,58 TL olarak hesaplanmış durumda. 12 finansal model baz alınarak yapılan hesaplamaya göre REEDR payının şu an adil değerinde hareket ettiği öngörülüyor.
InvestingPro kullanın, profesyoneller gibi kazanın! %20 indirim kodu: KAZAN
Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.
Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.
Şirket için özet raporda ise brüt kâr marjları, likit varlıkların kısa vadeli borcun üzerinde kalması ve RSI’a göre aşırı satım bölgesinde bulunması başlıca olumlu faktörleri olarak öne çıkıyor. Bunun yanında yüksek FK ve FD oranında devam etmesi bir olumsuzluk olarak görülüyor.