Ekonomi

Dünya Bankası Arjantin’e 2 milyar dolar kredi verecek

Dünya Bankası, Arjantin’e 2 milyar doları aşan bir kredi paketi sağlama niyetini açıkladı. Fonlar, sosyal güvenlik, eğitim, ulaşım, enerji ve yoksullukla mücadele çabaları dahil olmak üzere çeşitli sektörler için tahsis edildi. Dünya Bankası’nın Latin Amerika ve Karayipler bölümü Başkan Yardımcısı Carlos Felipe Jaramillo, bu açıklamayı Salı günü yaptı. Bu açıklama, Arjantin Ekonomi Bakanı’nın Washington’daki Uluslararası Para Fonu-Dünya Bankası zirvesine katılımıyla aynı zamana denk geldi.

Liberter Başkan Javier Milei liderliğindeki Arjantin, küresel çapta en yüksek enflasyon oranlarından birine sahip olmak da dahil olmak üzere önemli ekonomik zorluklarla karşı karşıya. Hükümetin sıkı tasarruf önlemleri, ekonomik daralmaya ve şu anda %50’yi aşan yoksulluk oranlarında artışa yol açtı. Başkan Milei, mali dengeyi koruma konusunda sert bir tutum sergiledi ve bunu potansiyel olarak bozabilecek herhangi bir yasayı veto edeceğine söz verdi. Bu durum, üniversite fonlarını enflasyona göre ayarlamak için tasarlanan ve yaygın protestolara neden olan son yasa tartışmasında görüldü.

Ekonomi Bakanı Luis Caputo, Merkez Bankası başkanı Santiago Bausili, Maliye Sekreteri Pablo Quirno ve diğer yetkililerle birlikte şu anda zirve için Washington’da bulunuyor. Bu süre zarfında Caputo, Arjantin’in IMF ile yeni bir program için görüşmelere başlama planını belirtti. Bu plan, bu yılın sonlarında sona erecek olan mevcut 44 milyar dolarlık anlaşmada belirlenen birkaç kriterin başarıyla gerçekleştirilmesinin ardından geldi.

Reuters bu makaleye katkıda bulundu.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-hasanbeyli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu