Ekonomi

Wendy’s satışları analist tahminlerini ıskaladı

NEW YORK – Wendy’s Co (NASDAQ:WEN), hisse başına kazanç (EPS) konusunda analistlerin beklentileriyle uyumlu ilk çeyrek kazançları bildirdi, ancak şirketin geliri tahminlerin altında kaldı.

Fast-food zinciri, konsensüs tahminini karşılayan 0,21 $’lık bir EPS açıkladı. Bununla birlikte, çeyrek geliri 528,81 milyon dolar olarak gerçekleşti ve analistlerin 540,83 milyon dolarlık tahminini kaçırdı.

Başkan ve CEO Kirk Tanner, şirketin bir önceki çeyreğe kıyasla iki yıllık bazda 120 baz puanlık bir hızlanma gösteren küresel aynı restoran satışlarındaki büyümenin altını çizdi. Tanner bu büyümeyi ABD kahvaltı satışlarındaki güçlü artışa ve küresel dijital satışlardaki yaklaşık %17’lik artışa bağladı.

İyileşen satış performansı, ABD’de şirket tarafından işletilen restoran marjının bir önceki yıla göre 60 baz puan artmasına katkıda bulundu. Tanner, Wendy’s’in uzun vadeli hissedar değerini artırmak için müşteri merkezli stratejilere odaklandığını vurguladı.

Wendy’s, 2024 yılının tamamı için 0,98 ila 1,02 dolar arasında bir düzeltilmiş EPS aralığı öngördü ve orta nokta olan 1,00 dolar doğrudan konsensüs tahminiyle uyumlu. Şirket ayrıca, 3 Haziran 2024 tarihi itibariyle kayıtlı hissedarlara 17 Haziran 2024 tarihinde ödenmek üzere hisse başına 25 sentlik düzenli üç aylık nakit temettü beyan etti.

Ayrıca, Wendy’s ilk çeyrekte 0,4 milyon hisseyi 7,2 milyon dolar karşılığında geri satın aldı ve 25 Nisan itibariyle 0,2 milyon hisseyi 4,3 milyon dolar karşılığında satın alarak geri alım programını ikinci çeyrekte de sürdürdü.

Şirket, 2024 yılı için küresel sistem çapında satışlarda yüzde 5 ila 6 büyüme, düzeltilmiş FAVÖK’ün 535 ila 545 milyon dolar arasında ve serbest nakit akışının 280 ila 290 milyon dolar arasında olmasını beklemeye devam ediyor. Bu tahminler, şirketin 2024 görünümüne ulaşma ve Wendy’s markasının potansiyelini ilerletme konusundaki güveninin altını çiziyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Raporlama sırasında hisse senedi hareketi mevcut olmasa da, Wendy’s, yatırımcı duyarlılığını etkileyebilecek hisse geri alımları ve temettü ödemeleri de dahil olmak üzere sağlam bir finansal strateji sürdürmektedir. Tanner’ın basın bülteninde yer alan açıklaması, şirketin kârlı girişimlere ve hissedarlar için değer yaratmaya olan bağlılığını bir kez daha teyit ediyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

yumurtalikhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu